Advies, instructie en voorlichting

Wanneer u zorgbehoevend bent, of iemand uit de naaste omgeving/familie verzorgt die hulpbehoevend is, dan zult u vragen hebben over hulpmiddelen, over hoe iets op te lossen of waar men intensievere/complexere hulp kan vragen. Vaak zijn er vragen die direct met de zorgverlening te maken hebben.

Met al uw vragen kunt bij Steffies Particuliere Zorg terecht. Onze (wijk)verpleegkundigen kunnen u deskundig en competent terzijde staan.

Wij geven u advies en instructie met betrekking tot hulpmiddelen. Hulpmiddelen zijn bedoeld om de zelfredzaamheid van de cliënt te verbeteren en te waarborgen dat u langer en met meer levenskwaliteit in uw eigen vertrouwde omgeving kunt blijven wonen. Hulpmiddelen zoals liften, kunnen ervoor zorgen dat zware handelingen zoals een transfer van en naar bed aanzienlijk verlicht worden, zowel voor de hulpbehoevende als ook voor de zorgverlener. In de keuze voor het juiste hulpmiddel ondersteunen wij u graag.

Wij geven praktische instructies voor mantelzorgers. In januari 2014 starten wij met een cursus voor mantelzorgers. Deze cursus stelt u als mantelzorger in staat uw naasten nog beter te verzorgen en te begeleiden. Natuurlijk komen wij ook graag bij u langs en staan u met raad en daad ter zijde.

Samenwerken is één van de sterke kanten van onze organisatie. Om u thuis de beste zorg te kunnen bieden, werken wij nauw samen met andere zorgverleners, instellingen, maatschappelijk werk en mantelzorg organisaties.

Ga terug